• 0.000000lag
  • 0.000000lag
  • 0.000000lag
  • 0.000000lag
  • 0.000000lag
  • 0.000000lag

Beneficiile învățării unei limbi străine în timpul copilăriei

14 iunie 2019

1. Învățarea unei limbi străine dezvoltă creierul

Efortul de a alege în mod constant limba corectă la momentul potrivit oferă o „gimnastică mentală” copiilor care vorbesc mai multe limbi, ceea ce le conferă practică în concentrarea atenției.

 

Unele dintre avantajele învățării unei limbi străine pot avea legătură cu faptul că creierul copiilor bilingvi și multilingvi se dezvoltă mai dens –  după cum au constatat cercetătorii. Într-un studiu realizat prin utilizarea imaginilor creierului, s-a descoperit că vorbitorii bilingvi au o materie cenușie mai densă decât cei care vorbesc o singură limbă.

 

Studiile au arătat că tinerii bilingvi sunt mai buni la sarcini care necesită atenție în comparație cu cei care vorbesc doar o limbă. Copiii cu vârste mai mici de un an care sunt expuși la mai multe limbi prezintă diferite modele cognitive în creierul lor, comparativ cu cele monolingve. Unii cercetători susțin că cea mai bună modalitate de a crește copii mai inteligenți este de a-i învăța mai multe limbi atunci când sunt tineri.

 

2. Crește performanța școlară

Studiile au arătat că învățarea unei limbi străine îmbunătățește abilitățile cognitive și influențează realizările și în alte domenii. Studierea limbilor străine încurajează gândirea analitică, totodată crește și abilitățile de comunicare, cât și performanța la matematică.

 

invata limba engleza pentru copii

Angloville Kids este cel mai individualizat program lingvistic  din Europa destinat copiilor (vârste 8-11 ani). Un mentor vorbitor nativ la fiecare 4 copii! Folosim modelul de învățare anglo-saxon bazat pe învățarea prin practică, prin schimb cultural într-un mod creativ și distractiv.

Mă interesează metoda Angloville!

 

3. Îmbunătățește competențele lingvistice în limba maternă

Multe studii sugerează că învățarea unei limbi străine contribuie la îmbunătățirea competențelor lingvistice în limba maternă. Îi ajută pe elevi să învețe despre modul în care funcționează limba în general, astfel devenind mai conștienți de propria lor limbă (gramatică, conjugări, structuri de propoziții etc.).

Cu ani în urmă, oamenii credeau că învățarea unei limbi străine poate crea confuzie pentru un copil. În prezent, cercetările arată că acei copii care studiază o limbă străină au rezultate mai bune în limba lor maternă decât cei care vorbesc doar în limba lor maternă. Alte cercetări au arătat că acei copii care sunt expuși la două limbi încep să citească mai devreme.

 

4. Ajută la înțelegerea culturilor și a persoanelor care vorbesc alte limbi

Bilingvismul dezvoltă comunicarea interculturală. Copiii care vorbesc mai mult de o limbă au șansa de a deveni mai conștienți din punct de vedere cultural și au capacitatea de a înțelege mai bine diferențele culturale, ceea ce îi ajută să fie mai deschiși față de diferite moduri de gândire. Copiii bilingvi au posibilitatea de a se conecta cu persoane care vorbesc alte limbi și care au acces la mai multe resurse din alte țări.

 

5. Crește oportunitățile de carieră

În lumea de azi abilitatea de a comunica în mai multe limbi devine din ce în ce mai mult o abilitate esențială. Când aplică pentru un loc de muncă, candidații bilingvi au un avantaj clar față de cei care vorbesc o singură limbă. Multe locuri de muncă din diferite domenii necesită sau favorizează candidații care sunt bilingvi, ducând la mai multe oportunități de angajare pentru cei care pot vorbi o a doua limbă.

 

 

6. Este mai ușor să dobândești limbi străine în timpul copilăriei

Cercetările arată că există o „perioadă critică” pentru obținerea limbajului, când creierul este pregătit să învețe. După pubertate, aptitudinea noastră pentru învățarea unei limbi se reduce.

 

Începând cu vârsta de 8-12 luni, bebelușii încep să se concentreze asupra sunetelor care apar în limba lor maternă. Până la vârsta de 7 sau 8 ani, copiii pot învăța să vorbească o a doua limbă cu o gramatică fluentă și fără accent. După această perioadă abilitatea de a stăpâni o limbă străină scade treptat.

 

Și odată ce ai învățat o limbă străină, este mai ușor să înveți altele.

 

7. Îmbunătățește memoria

Învățarea unei limbi presupune memorarea cuvintelor și a regulilor gramaticale, care ajută la întărirea memoriei. Acest exercițiu îmbunătățește memoria globală, ceea ce înseamnă că cei care vorbesc mai mult de o limbă sunt mai buni la memorarea listelor sau secvențelor. Studiile arată că bilingvii sunt mai buni la memorarea numerelor, a numelor și a direcțiilor.

 

Angloville Kids este cel mai individualizat program lingvistic  din Europa destinat copiilor (vârste 8-11 ani). Un mentor vorbitor nativ la fiecare 4 copii! Folosim modelul de învățare anglo-saxon bazat pe învățarea prin practică, prin schimb cultural într-un mod creativ și distractiv.

 

Citește și alte articole pe aceeași temă: Limba Engleză fără profesor: 5 aplicații pe telefon

Mai mult conținut folositor pe blog la categoria: Învață Engleză