Vreau să știu engleză la perfecție!

6 decembrie 2017

De cele mai multe ori atunci când luăm decizia de a învăţa o limbă străină ne dorim să stăpânim tot ceea ce ţine de vocabularul şi gramatica ei, însă nu tot timpul ne acordăm o perioadă adaptare, în care să ne permitem să facem greşeli şi să acceptăm că sunt o parte a procesului de învăţare ce nu poate fi evitată, şi nici nu trebuie.

Acest lucru se întâmplă din mai multe motive: fie încerci să lucrezi complet autodidact şi îţi lipseşte îndrumarea atunci când greşeşti, fie te pregăteşti într-un mediu cu mulţi alţi studenţi, presiune care te face să îţi fie teamă de a spune ceva greşit, sau poate pur şi simplu încă nu ai experimentat destul încât să accepţi că Engleza perfectă este un mit, însă perfecţionarea nivelului de cunoştinţe este nu numai o ţintă bună, dar şi una care te va motiva în loc să te descurajeze.

Abilităţile de scriere şi gramatică le vei îmbunaţi cu uşurinţă pe parcurs, atâta vreme cât ai un nivel începător de cunoştinţe esenţiale, care te vor ajuta să pui bazele unui proces de creştere constantă, ce poate dura atât de mult cât îţi doreşti. De asemenea, mediul în care alegi să înveţi este foarte important. Un număr mare studenţi poate fi intimidant pentru un începător, precum şi studiul pe cont propriu, care nu îţi permite să fii corectat atunci când greşeşti şi să primeşti explicaţiile de care ai nevoie pentru a merge mai departe şi a maximiza timpul petrecut exersând.

Punând accentul pe competenţele de comunicare, cheia către succes în dobândirea cunoştinţelor de limba Engleză, vei reuşi nu numai să devii un vorbitor cu mai multă încrede în sine, ce nu ezită în oferirea unui răspuns sau în adresarea unei întrebări atunci când este nevoie, ci vei putea totodată să îţi perfecţionezi pe parcurs şi abilităţile de ascultare, scriere, citire şi gramatică. Pe măsură ce îţi îmbogăţeşti vocabularul cu noi cuvinte şi expresii, ai să capeţi experienţa ce îţi permite să renunţi la emoţii şi să fii stăpân pe sine atunci când porţi o conversaţie în limba Engleză, precum eşti atunci când te adresezi folosind limba maternă.

Vorbitorul perfect de Engleză nu există, chiar şi atunci când folosim limba noastră nativă verificăm din când în când o structură gramaticală, o formulare sau un cuvânt ce aparţine unui domeniu specific. Ce putem însă face cu certitudine este să ne perfecţionăm cunoştinţele, fie că vorbim despre un începător care doreşte un start intensiv, un intermediar ce urmăreşte să facă pasul spre următorul nivel, sau un vorbitor avansat care doreşte să îşi actualizeze cunoştinţele.

Află mai multe despre cum îți poți perfecționa nivelul de cunoștințe și totodată beneficia de sprijinul vorbitorilor nativi »

Photo: Designed by Freepik