Tu ştii în câte feluri te ajută limba Engleză?

15 septembrie 2017

Limba Engleză este fără îndoială utilă şi ofertantă atunci când te gândeşti să îţi dezvolţi abilităţile interdisciplinare. Pe lângă beneficiul de a fi folosită la scară largă şi la nivel internaţional, limba Engleză are şi aplicaţii practice ce te pot ajuta atât în viaţa de zi cu zi, cât şi în viaţa profesională.

Te ajută să îţi întregeşti CV-ul şi îţi oferă un avantaj competitiv în procesul de recrutare, astfel încât să îţi poţi mări şansele de a obţine job-ul dorit indiferent de domeniul de practică. De asemenea, întrucât majoritatea materialelor informative disponibile pe internet sunt publicate în engleză, îţi va permite să îţi măreşti baza de date pe care o accesezi atunci când doreşti să afli ceva nou. Fie că este vorba de un interviu, un articol, informaţii dintr-un domeniu specific sau o simplă reţetă culinară, vei avea la dispoziţie o varietate de surse competente, complete şi detaliate despre ceea ce îţi doreşti să afli.

Pe de altă parte, într-o lume în continuă mişcare, s-ar putea să te loveşti deseori de situaţia de a lucra împreună cu vorbitori ale unor alte limbi, fie ei colegi de echipă, manageri sau chiar potenţiali clienţi. Astfel, pentru a învinge bariera de comunicare şi pentru a îţi desfăşura activitatea eficient şi plăcut, un nivel intermediar de engleză te va ajuta în acest sens şi te va feri de situaţii dificile sau neplăcute.

Cu toate acestea, beneficiile cunoaşterii unei limbi de circulaţie internaţională nu se opresc în sfera profesională, ci îţi vor fi folositoare chiar şi în timpul liber. Vei putea accesa filme de nişă, podcast-uri, conţinut video, interviuri cu persoane de interes, dar şi alte tipuri de conţinut recreativ. Mai mult decât atât, limba Engleză îţi va fi deosebit de utilă şi atunci când vei călători, permiţându-ţi să ceri indicaţii, să ceri ajutor sau să schimbi impresii, toate acestea fără a necesita un efort suplimentar din partea ta, astfel încât să te simţi în siguranţă oriunde te afli.

Aşadar, limba Engleză se constituie într-o abilitate importantă în circumstanţele lumii actuale, ce îţi va fi de ajutor atât la muncă precum şi în timpul liber. Fie că alegi să te pregăteşti pe cont propriu sau să te alături unui program de învăţare, este bine să ai în vede faptul că acesta competenţă este extrem de căutată iar investiţia ta de timp va fi rapid răsplătită.

 
Photo:Designed by Freepik