• 0.000000lag
  • 0.000000lag
  • 0.000000lag
  • 0.000000lag
  • 0.000000lag
  • 0.000000lag

Rezoluţii de an nou! – acum este momentul să revizuiești și să finalizezi lista

21 februarie 2018

Începutul fiecărui an este întotdeauna un moment însemnat. Fie că încercăm să facem o schimbare în viaţa noastră, fie că am avut un an cu reuşite şi vrem să continuăm tot aşa, acesta este prilejul în care cei mai mulţi oameni îşi planifică activităţile şi îşi impun scopuri pe care vor să le atingă şi pentru care sunt dispuşi să investească timp şi efort.

Dacă printre rezoluţiile tale pentru 2018 se numără şi să înveţi o limbă străină, atunci află că deşi poate părea copleşitor la început, nu este deloc atât de greu pe cât crezi! Să înveţi o limbă străină necesită un plan de atac bun şi multă voinţă. Aparent este un lucru ce te va ajuta la muncă sau la şcoală, însă vei vedea pe parcurs cum acest proces te va face mai perseverent, determinat şi performant în toate aspectele vieţii tale! Acum este momentul să pui acesta dorinţă pe hârtie şi să o transformi în realitate, să nu te descurajezi şi anul acesta să mergi până la capăt!

Planul de acţiune este esenţial atunci când intri pe un teren nou: îţi ghidează paşii pe care trebuie să îi urmezi, astfel încât să rămâi orientat către scopul tău. Începe prin a-ţi estima nivelul actual, deoarece acest lucru va determina ce metode poţi alege pentru a te pregăti. Dacă nivelul tău este în categoria A – începători, atunci cel mai bine este să studiezi bazele gramaticii şi ale timpurilor verbale, pentru a fi sigur că mai departe construieşti pe o fundaţie solidă. Câteva luni sau poate doar câteva săptămâni sunt tot ce ai nevoie! Dacă însă ai un nivel intermediar B, sau chiar avansat C, atunci opţiunile sunt vaste: în măsura în care timpul îţi permite poţi opta pentru cursuri clasice, poţi fi autodidact, poţi urmări tutoriale online, te poţi înscrie pe platforme de comunicare online cu tutori precum Tutlo.com, sau te poţi înscrie într-un program individualizat și intensiv de imersie lingvistică axat pe conversație cu vorbitori nativi, cum este Angloville – Satul Englez.

Este important în alegerea ta să ţii cont de aspecte precum timp, investiție financiară, rezultate şi plăcerea ta de a învăţa. Dacă eşti o persoană introvertită, s-ar putea ca un curs obişnuit într-un grup cu mulţi participanţi să te facă temător şi să te determine să eviţi să pui întrebări pentru a-ţi lămuri neclarităţile. Pe de altă parte, dacă eşti o persoană care învaţă uşor din explicaţii, atunci să fii autodidact ar putea să-ţi ofere un progres lent, iar dacă funcţionezi cel mai bine atunci când ai o structură clară în ceea ce faci, tutorialele online nu îţi vor putea oferi întotdeauna precizia de care ai nevoie.

Nu te grăbi şi asigură-te că alegi metoda pe care o poţi integra cu uşurinţă în viaţa ta, astfel ca munca pe care o depui să fie eficientă, nu îndelungată. Atunci când decizi să studiezi o limbă străină, acest demers îţi va solicita într-o bună măsură rezervele de voinţă, astfel că dacă rezultatele apar cu greutate ţi-ai putea crea un disconfort inutil, pe care îl poţi evita orientându-te către calea potrivită ţie!

Nu lăsa începutul anului să treacă pe lângă tine, ia decizia de a îmbunaţi aspecte din viaţa ta şi urmăreşte progresul. Este important să îţi trasezi rezoluţii, iar cu timpul vei descoperi că satisfacţia şi mulţumirea de a îţi atinge ţelurile va face efortul şi perseverenţa să merite.

Află mai multe despre cum îți poți perfecționa nivelul de cunoștințe și totodată beneficia de sprijinul vorbitorilor nativi »

 

Photo: Designed by Freepik