• 0.000000lag
  • 0.000000lag
  • 0.000000lag
  • 0.000000lag
  • 0.000000lag
  • 0.000000lag

Metoda Imersiei Lingvistice vs. Învăţarea Clasică

10 martie 2019

Metoda imersiei lingvistice aduce o serie de noutăţi şi îmbunătăţiri în învățarea limbii engleze faţă de metodele de învăţare clasică, îmbunătăţiri menite să promoveze fluenţa rapidă şi perfecţionarea abilităţilor de comunicare prin crearea unui mediu de practică intensivă a limbii engleze. Metoda totodată promovează învățarea limbii engleze fără profesor: activitățile practice, mediul nativ de engleză și atenția individuală oferită de vorbitorii nativi te ajută să îți îmbunătățești rapid abilitățile de comunicare în limba engleză.

Sunt interesat de metoda Angloville

 Deşi presupun un număr mare de ore, cursurile clasice de engleză sunt răspândite pe parcursul mai multor săptămâni sau chiar semestre, ceea ce pierde din vedere unul dintre cele mai importante avantaje în învăţarea unei limbi străine: exersarea intensivă în engleză. Practica neîntreruptă a imersiei nu înseamnă însă ore continue de predare clasică, ci activităţi diverse, toate desfăşurate în engleză, care au ca scop dezvoltarea abilităţilor de comunicare şi ascultare.

 

În vreme ce la un curs de engleză clasic eşti de mai multe ori receptor decât emiţător, prin participarea într-un mediu intensiv de învăţare vei putea în egală măsură să îţi exprimi ideile, dar și să le asculţi pe ale celorlalţi, creând astfel un raport de 1:1 sau 1:2 (vorbitori nativi de limba engleză şi studenți), precum şi un echilibru în schimbul de informaţii, pentru ca prin practică să depăşeşti teama de a vorbi şi de a te angaja într-o conversaţie în engleză.

 

Vreau să aflu mai mult despre program și mentorii nativi! »

 

Simularea unor situaţii din viaţă reale precum un interviu în engleză, o negociere sau o discuţie liberă pe un subiect de interes comun, te vor ajuta în egală măsură să te perfecţionezi prin ascultarea interlocutorului tău, dar şi să îţi îmbunătăţeşti abilităţile de exprimare beneficiind de atenţia totală a acestuia. Chiar și la un curs intensiv de engleză, în structura tradiţională a unei clase raportul profesor-cursant este disproporţionat, de multe ori în dezavantajul ambilor. Pe de-o parte profesorul este depăşit de numărul studenţilor săi, iar pe de altă parte aceştia nu apucă să participe în egală măsură la oră. În cazul imersiei însă, vei dispune de atenţie individuală astfel încât nevoile tale să poată fi identificate, iar tu să poţi lucra asupra lor.

 

Mai mult decât atât, într-un mediu de imersie lingvistică vei putea învinge teama sau ruşinea de a întreaba ceea ce nu ştii, mentorul tău nativ fiind acolo să te ajute cu sfaturi şi să te îndrume. Prin alternarea activităţilor de grup cu cele în doi, vei putea să îţi clarifici constant nelămuririle şi să intri într-un ritm rapid de învăţare a limbii engleze, ce te va ajuta să îţi îmbunătăţeşti vizibil fluenţa într-o perioadă scurtă de timp.

 

De asemenea, alternarea activităţilor practice care te pun deopotrivă în situaţia de a da un răspuns rapid, dar şi de a concepe o scurtă prezentare structurată, pe o temă la alegerea ta, îţi vor permite să îţi creşti capacitatea de a da un răspuns pe loc, dar şi aceea de a comunica o idee coerentă, ce urmăreşte un fir logic şi precis.

 

Aşadar, imersia lingvistică vine ca o soluţie pentru multe din provocările structurii tradiţionale de învăţare a limbii engleze. Cu peste 12 ore pe zi de practică, vei fi angrenat într-un ritm de învăţare susţinut şi vei face parte dintr-un mediu format din oameni ce te vor încuraja pe tot parcursul dezvoltării tale, astfel încât să obţii maximum de rezultate cu timpul investit. Prin metoda imersiei lingvistice ai șansa să exersezi și să înveți limba engleză rapid, fără profesor.

 

Citește și alte articole pe acceași temă: Cum decurge o zi în Satul Englez Angloville?

Mai mult conținut folositor pe blog la categoria: Învață Engleză

 

Photo: Designed by Dooder / Freepik