• 0.000000lag
  • 0.000000lag
  • 0.000000lag
  • 0.000000lag
  • 0.000000lag
  • 0.000000lag

Învață limba engleză – de ce este important să îți dezvolți gramatica și vocabularul?

24 martie 2020

Învață limba engleză – de ce este important să îți dezvolți gramatica și vocabularul?

Când vine vorba de învățarea unei limbi, limbajul se întregește prin două concepte clare și firești: gramatica și vocabularul. Stăpânirea elementelor de gramatică și îmbogățirea vocabularului stau la baza dezvoltării oricărei limbi. Procesul de învățare începe de la gramatică, iar pentru a ajunge la un rezultat cât mai natural, precum un nativ, este necesar să lucrăm și la partea de vocabular.

Prin urmare, în acest articol, vom discuta în amănunt această idee şi vom explica de ce îmbinarea celor două aspecte este esențială pentru o exprimare cât mai armonioasă.

 

Pentru început, studiile lingvistice au arătat că scrisul şi vorbitul activează părţi diferite ale creierului. Asta înseamnă că, în timp ce ne concentrăm prea mult pe partea de scris, partea de exprimare orală rămâne în urmă. Sau viceversa. Învățarea unei limbi este compusă din mai mulți pași: exprimare scrisă și orală, înțelegerea textului scris și audiat. Ba mai mult, atunci când comunicăm verbal, ne folosim în proporţie de 65-70% şi de comunicarea non-verbală (gesturi şi mimică). Pentru a avea un nivel cât mai bun, trebuie să parcurgem toți acești pași. Este vorba de un proces continuu folosind resursele potrivite.

 

>>Află aici despre cum poți învinge barierele de exprimare în Engleză cu Angloville<<

 

De ce gramatica?

Simplu. Gramatica este baza comunicării, scheletul peste care adăugăm constant cuvinte noi, expresii şi proverbe. Formată din norme și reguli, gramatica are un rol fundamental în exprimarea clară, corectă și coerentă. Trebuie să ne asigurăm că mesajul pe care îl transmitem nu conține niciun element de ambiguitate, fie că este vorba de o prezentare ținută în fața unui public sau un simplu e-mail.

 

Fiecare limbă este formată din propriul sistem, așadar este important să înțelegem cum funcționează acesta. De exemplu, ordinea cuvintelor într-o propoziţie. În limba română, adjectivele stau după substantive (ex. O fată frumoasă), în schimb ce, în limba engleză se întâmplă exact opusul (ex. A beautiful girl). Un alt exemplu poate fi fraza Ieri m-am întâlnit cu foștii colegi de liceu. În timp ce în română se folosesc anumite prepoziții, în engleză vom spune Yesterday I met my old classmates from highschool. Verbul to meet nu cere prepoziție iar adejectivul nu se acordă cu substantivul.

 

Când învățăm o limbă străină, acest tip de subtilități ne vor ajuta să trecem la următorul nivel într-o conversație!

 

De ce vocabularul?

Așa cum am spus, cunoştinţele de vocabular sunt cel puţin la fel de importante precum cele de gramatică. Dacă nu avem destule cuvinte la îndemână, vor apărea dificultăți în exprimare, deși stăpânim regulile de gramatică foarte bine. Discursul nostru va suna monoton și redundant, iar totodată, vom avea dificultăți în înțelegerea celorlalți deoarece limba este alcătuită dintr-o sumedenie de cuvinte și expresii. Acestea ne vor ajuta să comunicăm mesajul dorit într-un ambalaj cât mai potrivit pentru public, fără să ne repetăm de o mie de ori. Knowledge is power!

 

Deși poate părea greu de crezut, pentru a memora un cuvânt nou, este necesar să-l vezi, să-l citeşti și să-l pronunţi de 5-7 ori. Asta nu înseamnă că trebuie să înveţi forţat prin metode depăşite. Trebuie doar să te pui în situaţii în care aceste noi cuvinte şi expresii sunt folosite în mod firesc. Poți alege dintre a citi o carte în limba respectivă, diverse articole sau a purta o conversaţie cu un bun cunoscător / nativ. În acest fel vei face mai mult decât să auzi respectiva frază; vei înţelege cum şi când se foloseşte, dacă are o conotaţie pozitivă sau negativă dar şi cum se pronunţă corect.

 

Pe scurt, cunoştinţele gramaticale de bază sunt extrem de relevante pentru a asigura claritate mesajului pe care vrem să îl transmitem, iar vocabularul ne ajută să comunicăm mesajul cât mai frumos ambalat. Dacă simţi că stăpâneşti gramatica de bază (nivel A1 – A2) şi eşti gata să îţi întregeşti cunoştinţele cu un vocabular bogat şi variat care să te ajute în scopurile tale în viitor, atunci te invităm să afli mai multe despre beneficiile pe care un program intensiv Angloville axat pe învățarea prin practică ţi le poate aduce în acest stadiu al dezvoltării tale.

 

Vrei să-ți perfecționezi abilitățile de conversație în limba Engleză prin practică? Te așteptăm în programele Angloville! Ne axăm pe învățarea prin practică 1 la 1 cu vorbitori nativi >>Click aici pentru detalii<<

 

Citește și alte articole pe aceeași temă: Învață limba engleză – care sunt cele mai eficiente metode?

Mai mult conținut folositor pe blog la categoria: Învață Engleză

 

 

 

Background vector created by freepik – www.freepik.com