• 0.000000lag
  • 0.000000lag
  • 0.000000lag
  • 0.000000lag
  • 0.000000lag
  • 0.000000lag

Învață Engleză fără profesor: Sfaturi practice de care să te folosești numaidecât!

13 noiembrie 2019

Se poate învăța limba engleză fără profesor?

Vrei să înveți engleza, dar nu vrei să renunți la viața socială? Nu ai timp să participi la cursuri de seară sau nu vrei să cheltui o avere pe meditațiile de engleză? Te credem. Care sunt alternativele? Se poate 

învăța limba engleză fără profesor?

 

Probabil și tu te-ai întrebat dacă o limbă străină se poate învăța fără profesori, cursuri, manuale sau săli de clasă. Noi credem că este posibil. Vei avea nevoie de perseverență și multă muncă, dar rezultatele se vor vedea imediat. 

 

 

Gândește-le la toți „profesorii” pe care deja îi ai :

  • Persoanele cu care poți să vorbești: prieteni, familie, colegi, vecini, ospătari și chelnerițe, șoferi de taxi, însoțitori de zbor, persoana care stă lângă tine la o petrecere, etc.;
  • Lucrurile pe care le citești în fiecare zi: postări pe rețelele de socializare, broșuri, ziare, reclame și panouri publicitare, e-mailuri, cărți, reviste, diverse site-uri și blog-uri, ambalaje alimentare, meniuri, etc.;
  • Lucrurile pe care le auzi fără să-ți dai seama: muzică la radio, filme și emisiuni la TV, seriale, podcast-uri, oamenii care stau lângă tine la o cafenea.

 

“Profesorii” îți sunt la îndemână mereu, tot ce trebuie să faci e să profiți. Iată cum!

 

 

>>Află aici despre cum poți învinge barierele de exprimare în Engleză cu Angloville<<

 

#1 Învață din filme 

Uită-te la filmele tale preferate cu subtitrare în engleză. Sau alege un serial la care să te uiți periodic. Acolo găsești un limbaj „actualizat” al limbii engleze cu expresii și cuvinte din diverse domenii și registre lingvistice. Dacă îți faci griji în privința cuvintelor necunoscute, vei observa că după un timp le vei deduce înțelesul din context. Vei învăța precum învață copii primele lor cuvinte – fără să-ți dai seama!

Pro Tip: notează-ți undeva cuvintele necunoscute și creează-ți propriul vocabular.

 

#2 Post-it

Ești la început și vrei să înveți cuvintele de bază în engleză? Îți dezvăluim un truc foarte simplu și eficient: post-it! Lipește câte un post-it pe obiectele pe care le folosești cel mai des și scrie echivalentul în engleză: caiete (notebooks), oglindă (mirror), dulap (closet), masă (table), etc. Este o metodă foarte eficientă atunci când pleci de la 0 și nu știi de unde să începi.

 

#3 Aplicații pe telefon

Sunt foarte multe aplicații pe telefon care te vor ajuta să înveți limba engleză. Despre aceste aplicații am scris un articol detaliat pe care îl poți citi AICI

Pro Tip: Schimbă limba telefonului în engleză (dacă până acum l-ai folosit în română!). Poți face același lucru și pentru aplicații: Facebook, Instagram, etc.

 

#4 Citește o carte

Citește o carte pentru copii în engleză. Cărțile pentru copii folosesc un limbaj ușor, cuvinte și gramatică de bază fiind foarte ușor de citit și de înțeles (mai ales dacă au și ilustrații). Găsești AICI articolul nostru despre 5 cărți ușor de citit!

Pro Tip: Notează cuvintele necunoscute și explicațiile în engleză. 

 

#5 Vocabular interactiv

Vrei sa înveți rapid cuvinte noi în engleză? Creează-ți propriul vocabular interactiv: scrie pe o hârtie cuvintele necunoscute, iar pe o altă hârtie notează explicația lor (sau folosește imagini). Poți folosi cartonașe și astfel vei avea un joc de memorie prin care poți învăța rapid cuvinte și expresii în engleză.    

 

#6 Prieteni care vorbesc în engleză

Toată lumea are măcar un prieten care vorbește perfect engleza. Profită de acest lucru: întâlnește-te cu oamenii din jurul tău care stăpânesc deja limba engleză și exersează cu ei! Când interacționezi cu oamenii din jurul tău, engleza ta se va îmbunătăți în mod natural.

 

#7 Imersie lingvistică

Metoda cea mai eficientă de învățare a unei limbi străine este imersia lingvistică, o simulare a unui mediu nativ de limba engleză. Într-un astfel de mediu ești “forțat” să folosești limba și să comunici permanent cu vorbitori nativi. 

Fiind prima companie din Polonia și acum prima din România care a introdus programele intensive de imersie lingvistică cu vorbitori nativi, la Angloville credem cu tărie că te putem ajuta să învingi barierele de exprimare în engleză. Avem certitudinea că în 6-7 zile de „imersie lingvistică totală” participantul își va îmbunătăți fluența în mod real.

Vrei să-ți perfecționezi abilitățile de conversație în limba Engleză prin practică? Te așteptăm la programele Angloville! Ne axăm pe învățarea prin practică 1 la 1 cu vorbitori nativi. >>Click aici pentru detalii<<

 

Citește și alte articole pe aceeași temă: Învață Engleza fără profesor: 5 aplicații pe telefon

Mai mult conținut folositor pe blog la categoria: Învață Engleză

 

 

Business photo created by jcomp – www.freepik.com