• 0.000000lag
  • 0.000000lag
  • 0.000000lag
  • 0.000000lag
  • 0.000000lag
  • 0.000000lag

Învață Engleză fără profesor: 5 cărți ușor de citit

7 octombrie 2019

Învață Engleza fără profesor: 5 cărți ușor de citit

De ce să citeșți în limba Engleză și ce cărți îți recomandăm? În acest articol vă vom prezenta avantajele cititului în limba engleză și vă vom oferi câteva idei de cărți ușor de citit. 

Învață Engleza fără profesor: 5 cărți ușor de citit

The more that you read, the more that you’ll know. The more that you know, the more places you’ll go.” – Dr. Seuss.

Cititul este un exercițiu pentru minte. Cărțile ne ajută să descoperim lumi noi și ne stimulează creativitatea, indiferent de vârstă. 

În primul rând, când citești îți îmbogățești vocabularul. De asemenea, afli foarte multe informații care pot fi aplicate în viața de zi cu zi. Pe lângă experimentarea propriu-zisă a unei întâmplări, cititul poate fi ca o scurtătură și poți învăța lecții de viață, fără să le trăiești pe pielea ta.

Creativitatea este cu siguranță stimulată de citit. Cu cât vei consuma mai mult conținut în limba engleză, cu atât îți vei îmbunătăți vocabularul și ți se vor deschide noi orizonturi de gândire și exprimare.

Știai că o carte bună te poate ajuta chiar să scapi de stres? Este dovedit că cititul te relaxează și te va face să te simți mai bine, stimulând producția de „hormoni de fericire”. 

Noi vă recomandăm 5 cărți în limba engleză ușor de citit:

  1. Charlotte’s Web – E.B. White

Acesta este un roman-fabulă frumos pe care indiferent de vârstă îl poți înțelege și aprecia. Majoritatea vorbitorilor nativi de limba engleză au citit această carte cel puțin o dată, ea fiind inclusă în curricula școlară în multe țări.

Rezumat

Povestea îl are în centrul atenției pe Wilbur, un purceluș pe care îl iubește toată lumea. Viața pe care o duce în cotețul lui ar fi minunată dacă stăpânii n-ar plănui să-l taie de Crăciun. Prietenii lui plănuiesc să-l salveze, mai ales o păienjeniță foarte frumoasă, prietenoasă și deșteaptă, pe nume Charlotte. Ea ţese în pânzele ei cuvinte frumoase despre Wilbur, precum “Super porc”, “Fantastic” sau “Radiant”. Aceste cuvinte îl fac pe purceluș cunoscut în întreaga ţară, iar stăpânii lui, văzând cât de celebru a devenit, se hotărăsc să nu-l mai taie. Astfel, Wilbur supraviețuiește și devine membru al familiei.

      2. Thirteen Reasons Why – Jay Asher

Best-seller inclus în New York Times şi Publishers Weekly, foarte ușor de citit, cu un vocabular simplu și fraze scurte. Povestea însă nu este una ușoară, abordând un subiect delicat.

Rezumat

Personajul principal este Clay Jensen, un adolescent introvert. Într-o zi, când se întoarcea acasă de la liceu, găsește în fața ușii sale o cutie cu 7 casete audio, lăsate de o colegă de care era îndrăgostit, Hannah Baker, și care s-a sinucis cu 2 săptămâni în urmă. Întreaga poveste este bazată pe instrucțiunile lăsate de Hannah prin intermediul casetelor. Vocea lui Hannah îi dezvăluie că există treisprezece motive pentru care a decis să-şi pună capăt vieţii, iar dacă va asculta casetele va afla totul. Această lectură nu te va lăsa indiferent și vei descoperi, în mod surprinzător, 13 motive pentru care viața merită trăită.

>>Află aici despre cum poți învinge barierele de exprimare în Engleză cu Angloville<<

      3. Peter Pan – J.M. Barrie

Cu toții cunoaștem povestea celebrului Peter Pan, copilul etern. Deși este destinată copiilor, orice adult poate aprecia aventura lui Peter.

Rezumat

În fiecare seară, Peter vizitează familia Darling pentru a asculta poveștile de „noapte bună” spuse de mama copiilor. Într-o noapte, Peter încearcă să plece, dar își pierde umbra. Îi cere ajutorul lui Wendy, fetița cea mare a familiei Darling. După ce își recuperează umbra, află că și Wendy cunoaște multe povești de „noapte bună”. Peter reușește să o convingă pe Wendy să vină în Neverland, tărâmul lui fantastic, alături de frații ei mai mici, Michael și John. Ajunși în lumea lui Peter Pan, Wendy și frații ei au parte de o serie de întâmplări neașteptate și îl întâlnesc chiar și pe căpitanul Hook, din poveștile pe care Wendy le spunea băieților.

     4. The Old Man and the Sea – Ernest Hemmingway

Acesta este un roman clasic. Aproape toți nativii englezi au citit-o la un moment dat în viață.

Rezumat

Este povestea luptei dintre un pescar bătrân cu experiență și cel mai mare pește pe care l-a prins vreodată. Santiago s-a întors în satul său fără să fi reușit să prindă pește timp de 84 de zile. În a 85-a zi, norocul lui Santiago se schimbă total. La miezul nopții, un pește uriaș mușcă momeala. Santiago încearcă să-l scoată din apăînsă peștele este foarte mare și se zbate violent. De aici începe lupta: pescarul se ambiționează  îl prindăînsă peștele nu se lasă și reușește  schimbe cursul bărcii timp de 2 zile. În a treia zi, peștele obosește, iar Santiago reușește să-l omoare. În drumul său înapoi spre sat, rechinii atacă barcă, fiind atrași de sângele peștelui. Pescarul se luptă cu ei și reușește să îi omoare, însă descoperă o problemă. Rechinii reușiseră să omoare și peștele uriaș, lăsând în urmă doar scheletul. Pescarul se va întoarce în sat doar cu scheletul peștelui ca dovadă a prăzii sale.

     5. Number the Stars – Lois Lowry

Dacă sunteți pasionați de al doilea Război Mondial, aceasta va fi o lectură plăcută pentru voi, fiind un roman realist, bazat pe istorie. Este o carte care arată nu doar suferințele evreilor din timpul războiului, ci și suferințele personale ale familiei personajului principal.

Rezumat

Este o poveste despre speranță și curaj. Acțiunea se petrece în 1943 în Copenhaga, Danemarca. Toată zona fusese cucerită de Hitler, iar soldații erau peste tot. Personajul principal, Annemarie, are 10 ani, iar viață ei va suferi schimbări majore. Accesul la mâncare era limitat și toată lumea era speriată. Se auzeau zvonuri despre mutarea tuturor evreilor într-o altă zonă, un motiv de stres pentru Annemarie, prietena ei cea mai bună fiind evreică. Annemarie va ajunge să facă ce a făcut și sora ei mai mare: se va alătura luptei de rezistență împotriva naziștilor. Va ajunge să fie o eroina a războiului pentru mai multe motive pe care le puteți descoperi citind cartea.

 

Vrei să-ți perfecționezi abilitățile de conversație în limba Engleză prin practică? Te așteptăm în programele Angloville! Ne axăm pe învățarea prin practică 1 la 1 cu vorbitori nativi >>Click aici pentru detalii<<

 

Citește și alte articole pe aceeași temă: Învață Engleza fără profesor: 5 aplicații pe telefon

Mai mult conținut folositor pe blog la categoria: Învață Engleză

 

 

Photo created by freepik – www.freepik.com