• 0.000000lag
  • 0.000000lag
  • 0.000000lag
  • 0.000000lag
  • 0.000000lag
  • 0.000000lag

Învață Engleza fără profesor: 5 aplicații pe telefon

8 august 2019

Știai că îți poți dezvolta abilitățile de comunicare în Engleză chiar și singur – fără profesor și fără să petreci mult timp la un curs tradițional de Engleză?

Mulțumită aplicațiilor pe telefonul mobil este mai ușor ca niciodată să îți îmbunătățești nivelul de fluență în limba Engleză. Astfel, notificările din aplicații te încurajează să revii constant, tehnicile motivaționale bazate pe gamification (tehnică ce implică joacă în procesul de învățare) te vor ține în priză, fiind concepute ca parte integrantă a unui scenariu de învățare.

Iată 5 aplicații de învățare a unei limbi străine revizuite de noi pentru tine:

Memrise

Pro: Creată sub un concept de explorare a cosmosului, Memrise îmbină distracția cu practica. Are un format customizabil care vă permite să decideți câte cuvinte puteți asimila într-o singură sesiune și vă oferă multe încurajări. Pe măsură ce progresați în procesul de învățare, câștigați puncte pentru răspunsuri corecte, absolviți printr-un sistem bazat pe rang, colectați insigne și urmăriți abilitățile de limba „crescând” de la răsaduri până la flori.

Contra: Aplicația oferă puține ocazii de a vă exersa pronunția și vă invită în mod constant să faceți upgrade la versiunea „pro”, care include jocuri de „îmbunătățire a vitezei” și lecții prelungite – la un cost de 60 dolari pe an.

Duolingo

Pro: În timp ce toate aceste aplicații sunt parțial gratuite, Duolingo este singurul care nu are un model de abonament premium, ceea ce înseamnă că aveți libertatea de a învăța 23 de limbi în ritm propriu. Are, de asemenea, o abordare holistică în procesul de învățare: invățați simultan vocabularul, gramatica și frazele uzuale ale limbii Engleze cu cartonașe ilustrate și exerciții de completare a spațiilor libere. O caracteristică nouă sunt chat-urile cu roboți, care vă testează abilitățile de conversație.

Contra: Dacă a vorbi fluent este prioritatea voastră, veți găsi exercițiile de ortografie plictisitoare. Exercițiile de pronunție sunt, de asemenea, prea iertătoare (chiar dacă pronunțați greșit raspunsurile vor fi marcate ca fiind corecte). Totodată, pentru călătorii vocabularul nu este înclinat spre practică.

 

>>Află aici despre cum poți învinge barierele de exprimare în Engleză cu Angloville Weekend!<<

 

Mondly

Pro: Deși nu are cel mai frumos design și nu este bazată pe tehnici de gamification, aplicația compensează prin comprehensivitate și rigoare. Lecțiile de bază vă trec prin bazele conversaționale în limba Engleză („Ce faci? Numele meu este…”), și cresc în dificultate progresiv. Ca și la școală, cu cât dedicați mai mult timp învățării cu atât veți obține rezultate mai bune. Cuvintele noi vin cu diagrame de conjugare pe care le puteți studia, iar lecțiile de zi cu zi includ materiale bonus și se deblochează săptămânal chestionare noi. Este printre cele mai complete aplicații de învățare a unei limbi străine.

Contra: Ca și alte aplicații, Mondly își păstrează majoritatea lecțiilor în sistemul cu plata. (Planurile încep de la 3,99 dolari pe lună.) Mai mult, interfața sa neinspirată poate uneori să se simtă ca o corvoadă.

Babbel

Pro: Cursurile de limbă Babbel sunt cursuri atât online cât și mobile construite în jurul unor lecții de tip chestionar. Utilizatorii studiază materiale noi (gramatică, vocabular etc.), iar apoi le sunt adresate întrebări pe parcursul lecției pentru a solidifica noile informații. Costul pentru Babbel este, de asemenea, un plus. Prețul maximum este de 12,95 dolari pentru un abonament de o lună.

Contra: Punctul slab al aplicației Babbel este că nu vă pregătește foarte bine pentru conversații reale. Pur și simplu nu trebuie să vă gândiți singuri la propriile cuvinte sau fraze, de obicei alegeți un răspuns dintr-o listă predeterminată.

HiNative

Pro: Aplicația HiNative este alcătuită dintr-o comunitate care crede în a oferi și a primi prin schimbul de informații. Este o experiență socială utilă datorită faptului că suportă peste 120 de limbi. În cadrul HiNative, puteți să puneți o întrebare utilizând o imagine, să testați formatele de întrebări furnizate de aplicație, să solicitați sugestii și să căutați sfaturi. Interfața cu utilizatorul a fost configurată pentru a fi optimizată pentru navigare, astfel încât să puteți accesa rapid informațiile dorite. Caracteristica de încărcare audio vă permite să pronunțați o expresie sau un cuvânt și apoi să beneficiați de un comentariu al unui vorbitor nativ asupra calității pronunției voastre.

Contra: Ar fi grozav să vedem aplicația dezvoltată în continuare cu mai multe instrumente și caracteristici.

Apariția aplicațiilor educative a schimbat modelul tradițional de învățare, trecând gradual de la instrucţia centrată pe profesor la cea bazată pe auto-educație și practică. Învățarea limbii Engleze fără profesor implică auto-motivația și dobândirea capacității de organizare.

Fiind prima companie din Polonia și acum prima din România care a introdus programele intensive de imersie lingvistică cu vorbitori nativi, la Angloville credem cu tărie că putem ajuta românii să învingă barierele de exprimare în Engleză. Avem certitudinea că în 6-7 zile de „imersie lingvistică totală” participantul își va îmbunătăți fluența în mod real.

Vrei să-ți perfecționezi abilitățile de conversație în limba Engleză prin practică? Te așteptăm la programele Angloville! Ne axăm pe învățarea prin practică 1 la 1 cu vorbitori nativi. >>Click aici pentru detalii<<

 

Citește și alte articole pe aceeași temă: 10 Metode de Îmbunătățire a Abilităților de „LISTENING” în ENGLEZĂ

Mai mult conținut folositor pe blog la categoria: Învață Engleză

 

 

Photo Design by Freepik