• 0.000000lag
  • 0.000000lag
  • 0.000000lag
  • 0.000000lag
  • 0.000000lag
  • 0.000000lag

Învață Engleză fără profesor: 5 aplicații pe telefon

8 august 2019

Învață Engleză fără profesor: 5 aplicații pe telefon

Știai că îți poți dezvolta abilitățile de comunicare în engleză chiar și singur – fără profesor și fără să petreci mult timp la un curs tradițional? Mulțumită aplicațiilor pe telefonul mobil acum este mai ușor ca niciodată să îți îmbunătățești nivelul de fluență în limba engleză. Cum?

 

 

Destul de simplu și ușor pentru toate vârstele. Gamification este o tehnică prin care elemente de tip „joc” sunt folosite în contexte reale și practice. Această practică ajută la creșterea angajamentului și motivarea elevilor și a studenților, în acelasă timp captândându-le atenția și interesul.

Pe scurt, cu ajutorul imaginilor și joculețelor diverse, poți învăța limba engleză singur, la tine acasă, fără cărți și lecții grele de teorie. În plus, notificările din aplicații te încurajează să revii constant, iar tehnicile motivaționale bazate pe gamification te vor ține în priză, fiind concepute ca parte integrantă a unui scenariu de învățare. Noi am revizuit pentru tine următoarele:

 

5 aplicații de învățare a unei limbi străine

Memrise

Pro: Creată sub un concept de explorare a cosmosului, Memrise îmbină distracția cu practica. Are un format customizabil care îți permite să decizi câte cuvinte poți asimila într-o singură sesiune și care îți oferă multe încurajări. Pe măsură ce progresezi în procesul de învățare, câștigi puncte pentru răspunsurile corecte, colectezi insigne și îți urmărești abilitățile de limba „crescând” de la răsaduri până la flori.

Contra: Aplicația oferă puține ocazii de a exersa pronunția și te invită în mod constant să faci upgrade la versiunea „pro”, care include jocuri de „îmbunătățire a vitezei” și lecții prelungite – la un cost de 60 dolari / an.

 

Duolingo

Pro: În timp ce toate aceste aplicații sunt parțial gratuite, Duolingo este singurul care nu are un model de abonament premium, ceea ce înseamnă că ai libertatea de a învăța 23 de limbi în ritmul propriu. Are, de asemenea, o abordare holistică în procesul de învățare: înveți simultan vocabularul, gramatica și frazele uzuale ale limbii engleze cu cartonașe ilustrate și exerciții de completare a spațiilor libere. O caracteristică nouă sunt chat-urile cu roboți, care vă testează abilitățile de conversație.

Contra: Dacă a vorbi fluent reprezintă o prioritate, atunci vei găsi exercițiile de ortografie plictisitoare. Exercițiile de pronunție sunt, de asemenea, prea iertătoare (chiar dacă pronunți greșit răspunsurile vor fi marcate ca fiind corecte). Totodată, pentru călătorii, vocabularul nu este înclinat spre practică.

 

>>Află aici despre cum poți învinge barierele de exprimare în Engleză cu Angloville Weekend!<<

 

Mondly

Pro: Deși nu are cel mai frumos design și nu este bazată pe tehnici de gamification, aplicația compensează prin comprehensivitate și rigoare. Lecțiile de bază te trec prin bazele conversaționale în limba engleză („Ce faci? Numele meu este…”), și cresc în dificultate progresiv. Ca și la școală, cu cât dedici mai mult timp învățării cu atât vei obține rezultate mai bune. Cuvintele noi vin cu diagrame de conjugare pe care le poți studia, iar lecțiile de zi cu zi includ materiale bonus și se deblochează săptămânal chestionare noi. Este printre cele mai complete aplicații de învățare a unei limbi străine.

Contra: Ca și alte aplicații, Mondly își păstrează majoritatea lecțiilor în sistemul cu plata. (Planurile încep de la 3,99 dolari / lună.) Mai mult, interfața sa neinspirată poate uneori să se simtă ca o corvoadă.

 

Babbel

Pro: Cursurile de limbă Babbel sunt cursuri atât online cât și mobile construite în jurul unor lecții de tip chestionar. Utilizatorii studiază materiale noi (gramatică, vocabular etc.), iar apoi le sunt adresate întrebări pe parcursul lecției pentru a solidifica noile informații. Costul pentru Babbel este, de asemenea, un plus. Prețul maximum este de 12,95 dolari pentru un abonament de o lună.

Contra: Punctul slab al aplicației Babbel este că nu te pregătește foarte bine pentru conversații reale. Pur și simplu nu trebuie să te gândești singuri la propriile cuvinte sau fraze, de obicei alegi un răspuns dintr-o listă predeterminată.

 

HiNative

Pro: Aplicația HiNative este alcătuită dintr-o comunitate care crede în a oferi și a primi prin schimbul de informații. Este o experiență socială utilă datorită faptului că suportă peste 120 de limbi. În cadrul HiNative, poți să pui o întrebare utilizând o imagine, să testezi formatele de întrebări furnizate de aplicație, să soliciți sugestii și să căuți sfaturi. Interfața cu utilizatorul a fost configurată pentru a fi optimizată pentru navigare, astfel încât să poți accesa rapid informațiile dorite. Caracteristica de încărcare audio îți permite să pronunți o expresie sau un cuvânt și apoi să primești un comentariu al unui vorbitor nativ asupra calității pronunției.

Contra: Ar fi grozav să vedem aplicația dezvoltată în continuare cu mai multe instrumente și caracteristici.

 

 

Apariția aplicațiilor educative a schimbat modelul tradițional de învățare, trecând gradual de la instrucţia centrată pe profesor la cea bazată pe auto-educație și practică. Învățarea limbii engleze fără profesor implică auto-motivația și dobândirea capacității de organizare.

Fiind prima companie din Polonia și acum prima din România care a introdus programele intensive de imersie lingvistică cu vorbitori nativi, la Angloville credem cu tărie că putem ajuta românii să învingă barierele de exprimare în Engleză. Avem certitudinea că în 6-7 zile de „imersie lingvistică totală” participantul își va îmbunătăți fluența în mod real.

 

Vrei să-ți perfecționezi abilitățile de conversație în limba Engleză prin practică? Te așteptăm la programele Angloville! Ne axăm pe învățarea prin practică 1 la 1 cu vorbitori nativi. >>Click aici pentru detalii<<

 

 

Citește și alte articole pe aceeași temă: 10 Metode de Îmbunătățire a Abilităților de „LISTENING” în ENGLEZĂ

Mai mult conținut folositor pe blog la categoria: Învață Engleză

 

 

Photo Design by Freepik