• 0.000000lag
  • 0.000000lag
  • 0.000000lag
  • 0.000000lag
  • 0.000000lag
  • 0.000000lag

Învață Engleză fără profesor: 11 filme care îți îmbunătățesc vocabularul

10 decembrie 2019

De ce să înveți engleza din filme? 

 

Poate te întrebi dacă se poate învăța engleza fără profesori… din filme.

La urma urmei, vizionarea unui film e distractiv și relaxant, nu? Deci cum poți învăța în timp ce te relaxezi? Și mai important, de ce ar trebui să înveți engleza din filme și nu din manuale sau cursuri de engleză? Lucrurile stau cam așa:

 

  • Vei învăța engleza “reală”. Engleza din manualele clasice de limba engleză nu este ceea ce vei auzi de la oameni pe stradă. De exemplu, la cursurile de engleză pentru începători, este posibil să fi învățat să spui Nice weather we’re having; deși aceste fraze sunt corecte din punct de vedere gramatical, aproape nimeni nu le mai folosește. În schimb, engleza din filme este naturală și mai mult sau mai puțin spontană. De aceea, vei auzi o engleza reală, însoțită de asemenea și de accentul vorbitorilor nativi. 
  • Veți învăța cuvinte care sunt folosite în diferite contexte. De obicei, când învățăm cuvinte în mod tradițional (la școală), le considerăm ca fiind o listă de cuvinte care trebuie memorate. Problema învățării cuvintelor noi ca și cum ar fi dintr-un dicționar, este că vei învăța ce înseamnă cuvintele, dar nu unde și cum sunt folosite. Astfel, vei afla nu doar ce înseamnă fiecare cuvânt și expresie, ci și în ce contexte sunt folosite.
  • Vei auzi pronunția corectă a cuvintelor. Deseori, cuvintele pe care le auzi sau le citești la un curs de engleză, nu se pronunță la fel în viața reală. Înțelesul lor se schimbă odată cu limbajul corpului sau tonul cu care sunt rostite: personajele pot fi triste, ironice sau surprinse. Deseori, în aceste situații înțelesul cuvintelor se poate schimba.

 

Cum înveți limba engleză din filme? Sfaturi utile.

 

Alege un film interesant. 

Probabil că acest lucru pare evident. Dacă vei urmări un film plictisitor care nu îți trezește câtuși de puțin interesul, 90 de minute vor părea o eternitate dacă vrei să fii atent și la limbaj.

 

Alege un film care să se potrivească nivelului tău actual de engleză. 

Pentru începători recomandăm desenele animate ?. Engleza folosită în desene e ușor de înțeles și te vei întâlni cu multe cuvinte de bază, gramatică și expresii extrem de folositoare.

 

Folosește subtitrare în engleză. 

În loc de română, încearcă să găsești subtitrarea în engleză. Astfel vei auzi pronunția corectă a cuvintelor, vei vedea cum se scriu corect frazele, și poți deduce foarte ușor înțelesul cuvintelor necunoscute. 

 

Repetă frazele scurte!

Când auzi o frază scurtă care-ți place, repet-o. După ce ai spus-o cu voce tare, o vei memora mult mai ușor! Poate părea un exercițiu amuzant, dar este foarte util.

 

>>Află aici despre cum poți învinge barierele de exprimare în Engleză cu Angloville<<

 

Și acum: 11 filme interesante care te vor ajuta să-ți dezvolți abilitățile de comunicare

1. Harry Potter
Într-un studiu despre învățarea limbii engleze realizat de Kaplan International Colleges , 79% dintre studenții intervievați au spus că vizionarea filmelor i-a ajutat în învățarea limbii. Seria Harry Potter a ajuns pe lista celor mai bune filme pentru învățarea limbii engleze, cu 24% din voturi. Cele 8 filme (și cărți) prezintă viața unui tânăr vrăjitor, Harry Potter, și a prietenilor săi, Hermione Granger și Ron Weasley, toți studenți la Școala de magie și vrăjitorie Hogwarts.

 

2. Finding Nemo
Este un film animat în engleză despre un pește clown numit Marlin care își pierde fiul Nemo. Pe drum, întâlnește un alt pește, Dory, iar împreună pornesc într-o aventură pentru a-l găsi pe Nemo în oceanul imens. Este o alegere populară și un film foarte bun de urmărit cu familia.

 

3. The King’s Speech
Cu acțiunea la începutul celui de-al Doilea Război Mondial, filmul se concentrează pe regele George al Angliei, care a trebuit să depășească un impediment de vorbire pentru a susține un discurs important. Practic, vei viziona o întreagă lecție de pronunție britanică!

 

4. Men in Black
Engleza folosită în Men in Black este ușor de înțeles. Cu siguranță vei învăța expresii noi de la Will Smith și Tommy Lee Jones, cei doi agenți secreți care vânează extraterești.  Întreaga serie folosește un limbaj clar și plin de expresii cotidiene, iar întâmplările lor te vor amuza nespus.

 

5. The Social Network
Film biografic american din 2010, acesta surprinde momentele fondării rețelei sociale Facebook de către Mark Zuckerberg. Dacă te pasionează IT-ul și termenii juridici, atunci este un film perfect pentru a învăța cuvinte și expresii din aceste domenii.

 

6. Star Wars
Într-o galaxie fictivă, se dă o luptă între cele două forțe opuse ale universului – Ordinul Jedi și Lorzii Sith. Cu primul film apărut în 1977, Star Wars este o franciză care prezintă lupta de o mie de ani dintre aceste două părți. Vei cunoaște lumi și personaje nemaiîntâlnite, și cu siguranță vei avea de unde să înveți engleză!

 

7. The Lord of the Rings
Această trilogie urmărește intriga unei rebeliuni conduse de Sauron, cea mai malefică ființă din universul creat de Tolkien. Pentru a se opune acestui rău, un grup mic de luptători (hobbiți) își asumă o misiune curajoasă – să distrugă un inel, instrument al puterii absolute. Un film clasic plin de mituri, peisaje și creaturi din tărâmurile fantastice.

 

8. Forrest Gump
Forrest Gump este un om simplu, cu un IQ de 75. Filmul prezintă o secvență interesantă a istoriei Statelor Unite din perspectiva acestuia: președințiile lui Kennedy și Johnson, evenimentele din Vietnam, cazul Watergate. Pe lângă vocabular, vei învăța și câteva părți importante din istoria și cultura S.U.A.

 

9. Jurassic Park
Suntem siguri că ai auzit deja de Jurassic Park. Fii gata să-ți notezi fraze și cuvinte științifice, ușor complicate de altfel! Te încumeți să notezi și numele dinozaurilor? Nu-ți face griji, este un film destinat familiei, deci și cei mici se pot bucura de acțiunea din parcul reptilelor antice.

 

10. The Shawshank Redemption
One of the best ever, filmul prezintă experiențele unui fost bancher de succes, acum prizonier în închisoarea Shawshank din statul american Maine după ce a fost găsit vinovat de o crimă pe care nu a comis-o. Bărbatul trebuie să facă față unei vieți noi – închisoarea era recunoscută pentru tratamentele severe din partea gardienilor.

 

11. Friends
Nu este chiar un film, dar cu siguranță un clasic: comedia Friends prezintă viața profesională și personală a 6 buni prieteni  din Manhattan, New York. Cu peste 10 sezone, serialul e ideal pentru a învăța o mulțime de cuvinte și expresii folositoare. După un râs copios, vei observa că vei înțelege mult mai ușor limba engleză.

 

Acestea sunt cele 11 filme pe care noi ți le recomandăm! Enjoy! ?

 

Vrei să-ți perfecționezi abilitățile de conversație în limba Engleză prin practică? Te așteptăm la programele Angloville! Ne axăm pe învățarea prin practică 1 la 1 cu vorbitori nativi. >>Click aici pentru detalii<<

 

Citește și alte articole pe aceeași temă: Învață Engleză fără profesor: Sfaturi practice de care să te folosești numaidecât!

Mai mult conținut folositor pe blog la categoria: Învață Engleză