• 0.000000lag
  • 0.000000lag
  • 0.000000lag
  • 0.000000lag
  • 0.000000lag
  • 0.000000lag

Cursuri online de limba Engleză: Avantaje şi Limitări

24 ianuarie 2019

Cursurile online de limba engleză sunt fără doar şi poate o metodă de învăţare ce a câştigat din ce în ce mai multă popularitate în ultimii ani. Au numeroase avantaje în faţa altor practici şi sunt utile pentru a satisface anumite nevoi. Cursurile online de engleză însă au totodată şi dezavantaje ce trebuiesc analizate obiectiv, astfel încât atunci când iei decizia de a învăța limba Engleză fără profesor sau online să fii informat corect.

Ca să îţi venim în ajutor, am compus o listă cu avantaje şi limitări ale cursurilor online, pe care să o consulţi înainte de a te decide ce metodă de studiu răspunde cel mai bine nevoilor tale. Enjoy!

 

 

Avantajele cursurilor online de engleză

Câştigi timp.

Atunci când apelezi la cursurile online, câştigi timp din foarte multe puncte de vedere. Astfel, nu vei fi niciodată nevoit să te deplasezi spre sala de curs, nu vei fi blocat în trafic şi programul de învăţare nu va interfera cu activităţile tale profesionale zilnice. Îţi poţi integra orele de pregătire atunci când ai timp liber şi mai presus de toate când ai energia necesară pentru a fi atent şi a reţine informaţia! Cele mai multe platforme online îţi oferă libertatea de a-ţi alege singur când doreşti să urmăreşti o lecţie, astfel că îţi poţi face programul într-un moment de linişte când eşti odihnit, iar alte griji cotidiene nu vor afecta abilităţile tale de a reţine informaţia.

 

Sunt o investiţie eficientă.

Cursurile online sunt o opţiune eficientă din punct de vedere al balanţei cost/beneficiu. Cele mai multe platforme sunt disponibile gratuit sau la preţuri foarte accesibile, făcându-le o investiţie rentabilă pentru multe persoane care se află la început de drum şi doresc mai întâi să se acomodeze cu limba Engleză la un nivel de bază.

 

Vrei să-ți perfecționezi cunoștințele de limba engleză prin practică? Te așteptăm la programele Angloville! Ne axăm  pe învățarea prin practică 1 la 1 cu vorbitori nativi.

Organizăm cele mai personalizate cursuri de limbi străine din Europa: training – sejur lingvistic intensiv pentru adulți în România și în afara țării, tabere internaționale de engleză pentru tineri.

Vreau să știu mai mult despre program!

 

Oferă flexibilitate.

Posibilitatea de a îţi face programul de studiu în funcţie de programul tău zilnic şi nu invers este nepreţuită. Astfel, cursurile online câştigă teren atunci când vine vorba de participanţi care au trecut de anii şcolii şi care nu au posibilitatea de a se deplasa zilnic spre clasă. Prin urmare, cele mai multe platforme îţi oferă posibilitatea de a învăţa în ritmul tău, o oră atunci când eşti grăbit sau chiar jumătate de zi atunci când eşti relaxat. Acest lucru face studiul de acasă mai eficient din punct de vedere al timpului şi îţi permite să îţi modelezi programul după bunul plac.

 

Sunt actualizate constant.

Cunoscut despre cursurile online, precum şi despre internet, este faptul că sunt constant actualizate, referindu-ne aici la expresii noi, abia intrate în masa vocabularului dar şi la tehnicile de predare folosite. Poate fi vorba de o interfaţă mai atractivă a platformei pe care o foloseşti, o secţiune de cuvinte şi expresii la modă sau o nouă opţiune de curs, mai eficientă, însă cert este faptul că platformele online ţin pasul cu progresul tehnologic.

 

Limitările cursurilor online

Lipsa acreditării.

Acreditarea poate fi un aspect important în funcţie de nevoile tale. Dacă studiezi pentru a pleca la o Universitate în afara ţării, sau dacă limba Engleză îţi este necesară la locul muncă, s-ar putea să ai nevoie de o certificare în acest sens. Astfel, deşi utile, cursurile online se adresează în special începătorilor care caută să asimileze baza gramaticii şi a vocabularului, sau cursanţilor interesaţi doar de aspectul practic al unei limbi străine, nu şi de acreditarea nivelului.

 

Lipsa interacţiunii.

De multe ori cheia succesului în învăţarea unei limbi străine este interacţiunea. Practica competenţelor de vorbire în conversaţii cu alte persoane este esenţială, întrucât fluenţa se obţine prin repetiţie, însă cursurile online rareori îţi pot oferi oportunitatea de a comunica cu un alt vorbitor, axându-se mai degrabă pe teorie decât pe latura practică.

 

Necesită rezerve solide de disciplină personală.

Dintre toate, poate cel mai neglijat aspect este cel al determinării personale. Atunci când te înscrii la un curs tradiţional, investiţia financiară şi programul fix te determină să duci la bun sfârşit ceea ce ai început. În cazul cursurilor online însă, lucrurile stau diferit. Motivaţia de a începe şi disciplina de a te ţine de lucru sunt complet în mâinile tale. Dacă poţi urma un program prestabilit de tine, asta este ideal, însă în cele mai multe cazuri oamenii pornesc cu aplomb ca mai apoi să ignore planul iniţial de atac, nefiind în niciun fel împinşi de motivaţia investiţiei financiare sau de presiunea timpului.

 

În concluzie, cursurile online reprezintă un punct de pornire solid, ce se pretează nevoilor unui începător care vrea să asimileze informaţii rapid. Însă, odată ajuns la nivelul un intermediar, aspecte precum acreditarea sau interacţiunea în conversaţii faţă în faţă încep să capete foarte multă importanţă, iar alte metode de studiu te pot susţine mai bine în progresul tău.

 

Vreau să citesc despre metode de a învăța limba engleză repede:

Metoda Imersiei Lingvistice vs. Învăţarea Clasică

6 metode utile și practice să înveţi Engleză

Cele 5 nivele de cunoaştere a limbii engleze

 

Află mai multe despre cum îți poți perfecționa nivelul de cunoștințe și totodată beneficia de sprijinul vorbitorilor nativi »

 

Photo: Certificate vector created by macrovector – www.freepik.com