• 0.000000lag
  • 0.000000lag
  • 0.000000lag
  • 0.000000lag
  • 0.000000lag
  • 0.000000lag

Cum îţi menţii cunoştinţele de limba engleză actualizate?

21 februarie 2019

Dacă ai participat la unul dintre programele Angloville, atunci cu siguranţă eşti încântat de progresul făcut şi deja te gândeşti la cum să îţi menţii noul nivel de limba Engleză ridicat pentru cât mai mult timp. Ei bine, există metode. Ştim că programul este intensiv, iar imersia lingvistică este greu de replicat în mediul nostru de zi cu zi, însă asta nu înseamnă că nu există metode prin care să îţi exersezi abilităţile de limba Engleză zilnic!

Împărtăşim aşadar cu tine câteva sfaturi practice care să te ajute după terminarea programului Angloville, astfel ca tu să te bucuri de fluenţa dobândită pentru mult timp.

 

Sunt interesat de metoda Angloville

 

1.Urmăreşte ştiri pe site-uri internaţionale în limba Engleză. Suntem conectaţi permanent la tehnologie, iar setea noastră de informaţii este de neoprit. Aşadar, de ce să nu foloseşti acest lucru în avantajul tău? Adaugă în rutina ta zilnică de informare câteva platforme internaţionale de ştiri, din orice domeniu te interesează: sport, muzică, politică, etc. În acest fel vei continua să îţi practici abilităţile de citire şi înţelegere şi te vei familiariza cu expresiile şi cuvintele cele mai folosite, fără a resimţi asta ca pe un efort deosebit.

 

2.Citeşte cărţi în limba Engleză. Din aceeaşi categorie cu sfatul de la punctul 1, cititul cărţilor în limba Engleză te va ajuta în a-ţi îmbunaţi aria vocabularului şi să îţi ţii mintea antrenată. Cele mai multe cărţi populare au o versiune în limba Engleză, iar dacă textul în sine nu este din domeniul academic, atunci nu va avea de ce să îţi creeze probleme. Nu rămâne cramponat inutil în a căuta definiţia cuvintelor pe care nu le înţelegi în dicţionar. Citeşte în continuare şi vei vedea că în cele mai multe cazuri sensul cuvintelor necunoscute derivă din context. Mai mult decât atât, pe măsură ce acestea se repetă, se vor ancora în mintea ta mai bine iar tu vei începe să le foloseşti cu uşurinţă în conversaţiile tale.

 

3.Urmăreşte filme cu subtitrarea în limba Engleză. De acord, uneori ritmul din discursul actorilor poate fi derutant pentru un vorbitor non-nativ, de aceea cea mai bună idee NU este să urmăreşti peliculele preferate fără subtitrare, ci să o setezi în limba Engleză. În acest fel împuşti ingenios doi iepuri dintr-o dată: pe de-o parte îţi exersezi abilităţile de ascultare şi de înţelegere, iar pe de altă parte îţi practici cunoştinţele gramaticale. Citind subtitrarea poţi verifica dacă anumite cuvinte şi expresii se scriu aşa cum ştii tu, sau dacă sunt anumite greşeli pe care trebuie să le corectezi.

 

4.Utilizează platforme online sau aplicații pentru telefon. Poţi întreţine cunoştinţele dobândite în Programul Angloville ajutându-te de platformele online și aplicațiile pentru telefon, practice şi disponibile oricând ai câteva minute libere. Una dintre recomandările noastre este duolingo.com, de unde poţi să înveţi lucruri noi dar şi sa te testezi pe măsură ce progresezi. Nu este însă singura soluţie, întrucât există şi numeroase clipuri video disponibile pe internet (Youtube), care abordează diferite aspecte ale limbajului şi probleme ce te-ar putea interesa.

 

5.Postarea Phrase Of The Day de pe www.facebook.com/angloville.ro  O expresie nouă în fiecare zi poate face o diferenţă mare după o lună. Într-un volum mic dar constant, conceptul “fraza zilei” este popular şi îţi va aduce beneficii într-un timp rapid, fiind uşor să menţii acest ritm lejer, dar susţinut. Te invităm aşadar pe pagina noastră de Facebook, unde poţi vedea care este expresia zilei dar şi cum să o foloseşti în mod corect.

 

6.Nu în ultimul rând, un nou Program Angloville. Practica este cheia succesului când vine vorba de limbi străine, iar pentru a-ţi întreţine cunoştinţele trebuie să îţi oferi oportunitatea de a exersa. Atunci când simţi că ai nevoie de o actualizare, sau când simţi că vrei să treci la un alt nivel, te aşteptăm cu drag să te reîntorci în Satul Englez, unde împreună cu mentorii nativi vom face tot ce putem pentru a te susţine până la capăt.

 

Citește și alte articole pe acceași temă: 6 metode utile și practice să înveţi Engleză

Mai mult conținut folositor pe blog la categoria: Invață Engleza

People vector created by rawpixel.com – www.freepik.com