• 0.000000lag
  • 0.000000lag
  • 0.000000lag
  • 0.000000lag
  • 0.000000lag
  • 0.000000lag

6 metode utile și practice să înveţi Engleză

12 octombrie 2018

6 metode utile și practice să înveţi Engleză

Să înveţi o limbă străină poate părea o provocare la început de drum, însă există numeroase instrumente utile de care te poţi folosi, multe dintre ele disponibile gratuit online. Mai mult decât atât, odată puse bazele gramaticii şi ale vocabularului, va fi foarte uşor să construieşti mai departe folosindu-te de avantajele faptului că Engleza este prezentă pretutindeni în viaţa de zi cu zi: în filme, articole de ştiri, cărţi, muzică, interviuri, la job, etc.

Iată mai jos câteva metode utile prin care poți învăța engleza chiar și fără profesor:

1.Cursuri de gramatică. Uneori, informaţia poate părea copleşitoare pentru cineva care se află la primul contact cu limba Engleză. De aceea, îndrumarea unui specialist vine în ajutorul tău pentru a stăpâni timpurile verbale şi noţiunile elementare de gramatică şi vocabular. Acesta etapă nu trebuie să dureze mult, ci doar atât cât tu să te simţi stăpân pe tine. Poţi alege să te pregăteşti câteva săptămâni într-un cadru formal la una din școlile tradiționale, sau dacă preferi atenţia individuală poţi opta pentru câteva şedinţe cu un profesor particular.

 

2.Duolingo.com Este o platformă deosebit de utilă pentru un începător şi este disponibilă pentru utilizare gratuit. Are un format atractiv ce îţi permite să urmezi atât lecţii de vocabular cât şi de gramatică, iar majoritatea includ şi pronunţia: aspect cheie pentru începători. Pe măsură ce acumulezi noi cunoştinţe, poţi alege să susţii teste şi să îţi urmăreşti progresul. Însă cel mai mare avantaj al platformei este că tu stabileşti cât timp doreşti să dedici pregătirii, poţi lucra ore în şir într-o zi liberă sau poţi opta pentru sesiuni scurte, cu o frecvenţă aleasă de tine care să îţi încadreze programul aşa cum ai nevoie.

 

3.Lecţii video. Dacă eşti pasionat de conţinutul video şi este un format cu care prinzi mai uşor informaţia, atunci poţi alege dintr-o serie vastă de opţiuni. mmmEnglish este una dintre ele, un canal de YouTube cu clipuri de 10 – 15 minute ce acoperă majoritatea ariilor de care ai nevoie: pronunţie, accent şi claritate în vorbire, gramatică, vocabular şi expresii uzuale dar şi mai puţin obişnuite, folosite atât de vorbitorii nativi cât şi de vorbitorii avansaţi.

 

4.Phrase of the day/Fraza zilei. O expresie nouă pe zi te poate duce departe în misiunea ta de a învăţa limba Engleză. Urmăreşte fraza zilei pe www.facebook.com/angloville.ro/ şi începe să foloseşti cuvinte noi. Este uşor, iar acestea sunt însoţite de definiţie şi de un exemplu, astfel că tot ce rămâne de făcut este să le încorporezi în vocabularul tău!

 

5.Articole în limba Engleză. Să înveţi bazele limbii Engleze nu este greu, şi poţi face din asta parte din rutina ta zilnică. Alătură articolelor de ştiri pe care le citeşti site-ul BBC News, cu informaţii sintetizate pe care le poţi parcurge rapid în doar 2-3 minute, articolele folosesc noţiuni de limbaj uzuale, uşor de înţeles pentru începători.

 

6.Sejur lingvistic cu vorbitori nativi – Angloville. După ce ai acumulat informaţiile de bază, poţi opta pentru un training de limba Engleză ce foloseşte metoda imersiei: 6 zile în care comunici exclusiv în Engleză, cu vorbitori nativi de pretutindeni. Vei putea să îţi îmbunătățești vizibil fluenţa, pronunţia şi accentul, dar şi să lucrezi la dezvoltarea competenţelor importante precum susţinerea unei prezentări, abilităţi de negociere şi lucrul în echipă. Este o experienţă practică intensivă, care prin asimilarea elementelor de bază îţi va permite să devii un vorbitor încrezător, ce nu se teme să se alăture unei conversaţii indiferent de specificul acesteia.

Sunt interesat de metoda Angloville

 Aşadar, să înveţi limba Engleză este un exerciţiu de perseverenţă, iar în ajutorul tău vin toate instrumentele prezentate mai sus, pe care să le foloseşti pentru a dobândi cunoştinţele de care ai nevoie şi care te vor susţine în momentele cheie, atunci când contează cel mai mult. Baftă!

 

Citește și alte articole pe acceași temă: Metoda imersiei lingvistice vs. învățarea clasică

Mai mult conținut folositor pe blog la categoria: Învață Engleza

 

 

 

Photo:Designed by Freepik