• 0.000000lag
 • 0.000000lag
 • 0.000000lag
 • 0.000000lag
 • 0.000000lag
 • 0.000000lag

10 pași utili pentru îmbunătățirea abilităților de READING în engleză

27 aprilie 2020

10 pași utili pentru îmbunătățirea abilităților de READING în engleză

Este dovedit faptul că cititul te ajută să-ți crești capacitatea de concentrare și memorare. Spre deosebire de filme, unde acolo suntem atenți la imagini și sunete, când citim o carte ne concentrăm strict pe cuvinte iar acțiunea se derulează în capul nostru. Ne imaginăm personajele și ceea ce fac ele. Decorul se conturează odată cu fluxul de informație, și ajungi să afli lucruri odată necunoscute sau neexplorate. Cititul este un exercițiu pentru creier.

 

 

Oamenii citesc din curiozitate sau nevoie de cunoaștere, pentru a se relaxa sau pentru a se distra. Fie că este vorba de povești scurte, romane, diverse reviste sau enciclopedii, reading is the key to learning!

 

Ba mai mult, dacă obiectivul tău este să înveți limba engleză, atunci cititul poate deveni o plăcere dacă lectura este adaptată treptat la nivelul deja existent. Nu-ți trebuie multe lucruri, doar timp și motivație! Pe parcurs, îți vei însuși structuri gramaticale și îți vei dezvolta semnificativ vocabularul.

 

>>Află aici despre cum poți învinge barierele de exprimare în Engleză cu Angloville<<

 

Iată 10 pași utili pe care ar trebui să-i urmezi dacă te-ai hotărât să citești în engleză:

 

 1. Determină la ce nivel te afli

Acest lucru este fundamental deoarece ar fi o pierdere de timp să începi cu cărți prea ușoare sau prea dificile. Află ce nivel deții accesând de pildă pagina Oxford Bookworms.

 

 1. Începe cu cartea potrivită

Determină la ce nivel se află cărțile pe care intenționezi să le citești înainte de a te simți dezamăgit(ă) de dificultatea lecturii; poți folosi pentru asta acest link: Readability Score.

 

 1. Caută ceea ce te interesează

Caută cărți, publicații, site-uri, bloguri relevante, de interes pentru tine, care să-ți trezească curiozitatea de a afla mai mult.

 

 1. Alege locul potrivit

Alege un loc confortabil, unde să fie liniște și lumină bună pentru a savura cu plăcere lectura aleasă.

 

 1. Ține aproape un carnețel

Notează-ți cuvinte și sintagme noi și/sau idei care te-au captivat. Poți reveni ori de câte la ele actualizându-ți cunoștințele.

 

 1. Citește transcrierea în timp ce asculți audio-books

Dacă alegi un audio-book, îți recomandăm să citești și transcrierea cărții respective. În acest fel, poți lucra și la pronunția în limba engleză! Pe canalul de YouTube CCProse găsești astfel de cărți (adulți și copii).

 

 1. Citește cărți bilingve

Cărțile bilingve conțin atât pagini în limba engleză cât și în limba română. Concentrează-te pe povestea în engleză, trage cu ochiul cât mai rar posibil la versiunea în română și notează-ți cuvintele interesante ?

 

 1. Concentrează-te pe fraze nu cuvinte

Nu te bloca la primul cuvânt pe care nu l-ai înțeles! Mergi mai departe până termini de citit întreaga idee și încearcă să înțelegi așa, folosindu-te de indiciile din context.

 

 1. Nu te opri din citit pentru fiecare cuvânt pe care nu-l înțelegi

Va dura prea mult și vei obosi înainte de a începe. De cele mai multe ori, cuvintele ce înconjoară cuvântul neînțeles te ajută să-i înțelegi semnificația.

 

 1. Recitește aceeași carte, articol, revistă după o vreme

Lasă să treacă o săptămână, o lună și vei vedea că la a doua citire vei înțelege mai ușor. Toate informațiile rămân în stare latentă până le accesăm din nou!

 

În prezent, informațiile circulă mult mai ușor și avem acces la o sumedenie de “izvoare”: cărți de beletristică, romane autobiografice, jurnale de călătorii, reviste de modă, rețete de gătit, dicționare, cărți de dezvoltare personală, marketing, sociologie și alte domenii de care ești interesat(ă).

 

Cititul este un exercițiu excepțional pentru a-ți lărgi orizonturile și pentru a-ți antrena creierul, atât din punct de vedere lingvistic, cât și pragmatic.

 

Odată ce îți dezvolți abilitățile de a citi în limba engleză, vei observa usurința cu care îți vor veni cuvintele în conversațiile viitoare. Dacă te simți confortabil atunci când citești articole care prezintă interes pentru tine și povești mai lungi în limba engleză înseamnă că ești gata pentru a trece la următorul nivel și te așteptăm într-un program Angloville pentru dezvoltarea rapidă a abilităților de comunicare în limba engleză.

 

 

Vrei să-ți perfecționezi abilitățile de conversație în limba Engleză prin practică? Vezi soluția Angloville! Ne axăm pe învățarea prin practică 1 la 1 cu vorbitori nativi >>Click aici pentru detalii<<

 

 

Citește și alte articole pe aceeași temă: 10 Metode de Îmbunătățire a Abilităților de LISTENING în ENGLEZĂ

Mai mult conținut folositor pe blog la categoria: Învață Engleză

 

 

 

Design vector created by macrovector – www.freepik.com